TIEŽ SI CITLIVÁ DUŠA?

 



Byť vy­soko cit­li­vým člo­ve­kom, te­lom či du­šou, môže pre kaž­dého zna­me­nať niečo iné.
Pre nie­koho to zna­mená, že ak sa nie­kde ud­rie, ešte na­sle­du­júci týž­deň má celú mod­ri­novú ruku a to je ešte ten lepší prí­pad, hor­šie by bolo, keby ju mu­sel no­siť v sadre. Pre nie­koho to zna­mená, že ak si dá ráno šálku kávy, ešte ve­čer mu bije srdce tak, že mu ide vy­sko­čiť z hrude a ener­gie má na roz­dá­va­nie. No tak isto to pre nie­koho môže zna­me­nať, že ak sa  v jeho ob­ľú­be­nej te­le­no­vele roz­íde ne­jaký pár, je to dô­vod na dvoj­týž­dňovú dep­re­siu.
A to ani z ďa­leka nie je všetko. Ak si veľmi cit­livá osoba, ur­čite sa to môže pre­ja­vo­vať aj inými spô­sobmi. 



Skús Pop­rosiť ľudí, aby pre­stali ro­biť veci, ktoré ti pre­ká­žajúJe jasné, že iných ľudí proste ne­zme­níme, ale ak ti na ur­či­tom člo­veku niečo pre­káža, ne­zos­taň ti­cho. Veľa ľudí si to ne­uve­do­muje. Nie­kedy sa jed­no­du­cho stačí slušne oz­vať, pop­ro­siť a on pre­stane. Nie je to až tak zlo­žité, nie ? 

V živote každého človeka nastane situácia z ktorej by najradšej ušiel. 
Či už sú to ne­ga­tívni, nudní ľu­dia, nudné roz­ho­vory alebo oslavy, kde chýba zá­bava a ko­mu­ni­ká­cia a mnohé iné ne­prí­jemné si­tu­ácie nemá rado mnoho z nás. A pre veľmi cit­li­vých ľudí je jedna z týchto alebo po­dob­ných si­tu­ácii veľmi ťažko zne­si­teľná a naj­lep­šia rada je – jed­no­du­cho od­ísť. Ak si mys­líš,  že to nie je také jed­no­du­ché od­ísť z ta­kejto si­tu­ácie, tak to skús a uvi­díš, že je to jed­no­du­ché.
Vždy daj na­javo všetky svoje po­city a povedz čo chceš povedať, či už sa to niekomu bude páčiť alebo nie.
Ale ni­kdy svoje po­city ne­pot­lá­čaj. Ni­kdy.  Za žiad­nych okol­ností. Ak máš niečo na srdci, ak ťa niečo trápi daj to zo seba von. S nie­kým sa o tom po­roz­prá­vaj, vy­krič to do sveta, na­píš si to do den­níka alebo len tak na pa­pier, to je jedno. Ale ak to bu­deš v sebe dr­žať a du­siť, jed­ného dňa to ne­vy­dr­žíš, vy­buch­neš a na­stane „ ko­niec sveta“ .

A v neposlednom rade sa vy­hý­baj ne­ga­tív­nym ľu­ďom
Káždý má dosť svo­jich vlast­ných prob­lé­mov a nie ešte si ve­šať na nos prob­lémy nie­koho iného. Rad­šej sa ob­klop ľuďmi s po­zi­tív­nou ener­giou, ktorí ťa budú in­špi­ro­vať, po­má­hať ti  a na­pĺňať  ťa ra­dos­ťou.


A potom je tu jedlo ..
Viem, jedlu je ťažké odolať a hlavne tomu nezdravému, ale ak sa pomaly začneš vyhýbať jed­lám, po ktorých sa necítiš dobre začneš byť viac disciplínovaná a to ti dá väčšiu sebaistotu v každej situácii. 
A myslím si, že nie je nič lep­šie, ako mať dobrý po­cit zo seba sa­mého.







Komentáre